SİSTEMİMİ YENİ ALDIM ANCAK EKRANA GÖRÜNTÜ GELMEDİ

NE YAPMALIYIM ?

Öncelikle sisteminizde yapmış olduğunuz tüm bağlantıların doğru takıldığından emin olunuz.

Ekran kartlı bir sistem aldıysanız, görüntü kablosunu mutlaka ekran kartının arkasında bulunan portlardan monitörünüze uygun görüntü kablosu ile kullanınız.

Sistemlerde dönüştürücü önermiyoruz. Dönüştürücü ile sistemde görüntü vermeme, yeşil ekran, sitem açılışında veya kapanışında ani görüntü kesilmeleri gibi birçok sorun yaşayabilirsiniz. Tavsiyemiz satış birimimizle iletişime geçip uygun ve kaliteli dönüştürücü önerisi talebinde bulunabilir, satın alabilirsiniz. Bu şekilde bir müddet beni idare etsin bu tür sorunları idare edebilirim diyorsanız kullanabilirsiniz.

Sisteminizi HDMİ kablosu ile dönüştürücü kullanmadan evinizde bulunan televizyonda deneyebilirsiniz.

Tüm bu adımlara rağmen görüntü alamadıysanız sitemizin alt kısmında bulunan arıza talep/ takip üzerinden üye olup destek talebi oluşturabilir, kasanızın arkasının, kasa yan cam panel kısmının ve monitörünüzün arkasında bulunan bağlantı görsellerini net görünecek şekilde bizlere iletiniz, sizlere destek talebinizi kontrol ederek en kısa süre içerisinde yardımcı olalım.

EKRAN KARTI NASIL TAKILIR ?

Montaj işlemiyle ilgili detaylı bilgiyi Sinerji Bilgisayar Youtube kanalımızda buluna

Ekran kartı nasıl takılır? videosunu izleyerek edinebilirsiniz.

SİSTEMİMİ YENİ ALDIM ANCAK ÇALIŞMIYOR, GÜÇ GELMİYOR ?

Öncelikle sisteminizi farklı güç kablosu ile deneyiniz.

Akım korumalı priz kullanmanızı öneriyoruz.

Sisteminizde bulunan bağlantı kabloları gevşemiş yerinden çıkmış olabilir, aşağıda belirttiğimiz adımları deneme imkanınız var ise deneyebilirsiniz.

1-Statik elektrik kaynaklı bu durum yaşanıyor olabilir. Güç kaynağında bulunan sıfır bir tuşundan sıfıra alıp kasada ki güç düğmesine on saniye basılı tutup bırakınız daha sonra güç kaynağında bulunan tuşu bire alıp sistemi çalıştırınız.

2- Farklı psu veya güç kablosu mevcutsa onunla deneyiniz.

3- Sisteminizde bulunan ramleri çıkartıp önce birini takıp uzun kullanımda bu şekilde deneyip sorun verse de vermese de diğer rami takıp bir deneyip durumu belirtiniz.

4- Sisteminizde bulunan 24 pin kablosu, ekran kartı ek güç giriş kablosu ve cpu kablosunu çıkartıp tekrar takınız çıkartıp

Takar iken kablolarda bulunan mandalları hafif bastırarak zorlamadan çıkartınız.

Denediğiniz adımlara rağmen sorun yaşamaya devam ediyor iseniz, sitemizin alt kısmında bulunan arıza talep/ takip üzerinden üye olup destek talebi oluşturabilir, kasanızın arkasının, kasa yan cam panel kısmının ve monitörünüzün arkasında bulunan bağlantı görsellerini net görünecek şekilde bizlere iletiniz, sizlere destek talebinizi kontrol ederek en kısa süre içerisinde yardımcı olalım.